Spar wil krimpregio's leefbaar houden

Spar Holding en het ministerie van Binnenlandse Zaken willen gezamenlijk de leefbaarheid en zelfredzaamheid van krimpgebieden versterken. Spar-directeur Sjaak Kranendonk en minister Stef Blok hebben hiertoe een zogenaamde intentieverklaring van samenwerking getekend.

Het ministerie heeft Spar Holding als partner gekozen, omdat het supermarktconcern met een groot aantal Spar- en Attent-winkels in krimpregio's gevestigd is. In de eerste fase worden krimpregio's en Spar- of Attent-supermarkten met elkaar in verbinding gebracht. Spar gaat onder meer in samenwerking met zijn ondernemers 'activiteiten ontplooien die de sociale samenhang en de leefbaarheid van de buurt versterken', aldus de verklaring. Ook zet Spar zich in om 'mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen met stageplekken, werkervaringsplaatsen en werkgelegenheid'.

De directievoorzitter van Spar en de minister voor Wonen en Rijksdienst zullen de samenwerking ieder jaar evalueren. De intentieverklaring blijft geldig tot het einde van 2015, maar kan verlengd worden als beide partijen daarmee instemmen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!