NVWA: 'Volledige recall voor vlees Van Hattem'

Slachterij Van Hattem moet van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit alle partijen vlees terughalen die tussen 1 januari 2012 en 23 januari 2014 zijn verwerkt. Daartoe heeft de voedselwaakhond het slachthuis donderdag gesommeerd. Eerder besloot de slachterij zelf al een deel van het vlees terug te roepen dat sinds 1 januari 2012 geleverd was. Van Hattem levert vlees aan onder meer DekaMarkt en Deen.

Het slachthuis kan de herkomst van het verwerkte runder-, paarden-, geiten-, en schapenvlees niet duidelijk maken aan de NVWA. Daardoor kan de voedselveiligheid niet worden gegarandeerd, aldus de voedselwaakhond. Op dit moment zijn er nog geen concrete aanwijzingen dat er een gevaar is voor de volksgezondheid. Dit wordt wel onderzocht. De slachterij heeft de afgelopen twee jaar circa 28 duizend ton vlees verhandeld.

Het Centraal Bureau voor Levensmiddelen (CBL) steunt de aanpak rond slachthuis Van Hattem. ‘Bedrijven die een loopje nemen met het vertrouwen van hun leveranciers en de consument hebben geen bestaansrecht in de voedselketen’, aldus de brancheorganisatie. ‘De consument moet erop kunnen vertrouwen dat wat op het etiket staat, ook in de verpakking zit.’

Eerder:
Slachthuis Van Hattem roept vlees terug

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!