HEMA stapt in 3D-printing

HEMA biedt vanaf maandag driedimensionaal geprinte sieraden en telefoonhoesjes aan. Consumenten geven hun product op de website van de retailer zelf vorm. Dat meldt De Telegraaf.

HEMA werkt voor de productie van de sieraden samen met Zazzy. “HEMA stelt verschillende kleuren nylon armbanden en metalen kettingen beschikbaar”, zegt medeoprichter Gert Jan Spriensma van het 3D-printingbedrijf. “Aan een stukje rvs dat aan de armband en ketting bevestigd is, kan op de site een eigen invulling gegeven worden.” Daarbij kunnen maximaal acht tekens worden ingevoerd.

Voor de productie van 3D-geprinte telefoonhoesjes werkt HEMA samen met een andere onderneming, aldus een woordvoerder van de winkelketen. “Het gaat om hoesjes voor de nieuwste iPhones en Samsung Galaxy’s.”

De verwachte levertijd van de 3D-geprinte artikelen is circa vijftien tot twintig werkdagen, laat een woordvoerder weten aan RetailNews. De prijs van sieraden begint vanaf circa negentien euro. De service is geen pilot. “We zien dat 3D-printen absoluut een toekomst heeft en willen dit bereikbaar maken voor iedereen”, aldus de woordvoerder.

In de toekomst wil HEMA meer 3D-geprinte producten aanbieden zowel binnen als buiten Nederland. De retailer doet nog geen uitspraken over welke artikelen dat zijn en op welke termijn die beschikbaar komen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!