Kluissysteem handelt betalingsverkeer af

RCCS heeft een kluizensysteem ontwikkeld waarbij het geld direct op de bankrekening van de retailer gezet wordt. “We brengen de bank naar de ondernemer”, aldus oprichter Fred Rensenbrink in Het Financieele Dagblad over de SmartSafe.

De Duitse Privatbank 1891 staat in verbinding met de kluizen en handelt het betalingsverkeer af. RCCS is verantwoordelijk voor het legen van de kluis. Als iemand onbevoegd de Smart Safe probeert te openen, maakt een inktpatroon de inhoud waardeloos.

De kluis wordt bij maximaal vijftienduizend euro geleegd. Het ophalen van het geld gebeurt met lichte ongepantserde voertuigen. “We nemen met ons systeem de buitverwachting weg. Traditioneel waardetransport is uitontwikkeld. Je kan wel meer bepantseren, bewapenen, maar je moet je afvragen of dat maatschappelijk gewenst is.”

RCCS richt zich met name op kleine ondernemers. Fashionretailer College Style maakt in zijn 21 winkels gebruik van het systeem. Ook een aantal winkels van Primera en HEMA werken ermee. Rensenbrink ziet in ons land circa 340 duizend potentiële klanten. “We zijn geen dromers, we willen vijf procent van de markt in Nederland hebben.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!