Retailers zien transactiekosten dalen

Het wordt goedkoper voor retailers om betalingen aan de kassa te verwerken. Dat is te danken aan de stijging van het aantal pintransacties, meldt Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen op basis van onderzoek dat Panteia heeft uitgevoerd.

Vorig jaar kwamen de totale kosten van het toonbankbetalingsverkeer in retail, horeca, tankshops en ambulante handel uit op 1,3 miljard euro. Bij de vorige meting in 2012 lag dat bedrag nog drie procent hoger. Tegelijkertijd steeg het aantal transacties met twee procent naar 5,8 miljard. Consumenten kiezen nog altijd vaker voor contant betalen dan voor pinbetalingen, stelt de organisatie. "We zien nu in de detailhandel en bij de tankstations een omslag", zegt manager Miriam Osten. "In 2014 werd hier voor het eerst meer gepind dan contant betaald."

Contante betalingen nemen met 711 miljoen euro het grootste deel van de kosten voor hun rekening. Gemiddeld kost een contante transactie een retailer 25 cent, terwijl een pinbetaling op negentien cent uit komt. Retailers zijn met contactloze betalingen het goedkoopste uit. De verwerkingskosten hiervan liggen op gemiddeld vijftien cent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!