Nieuwe compensatie Primark slachtoffers Rana Plaza

Primark keert opnieuw een vergoeding uit aan slachtoffers van de ingestorte Rana Plaza-fabriek. De fashionretailer betaalt negen miljoen dollar (zesenhalf miljoen euro) aan 580 arbeiders van leverancier New Wave Bottoms. Daarnaast stelt de Ierse keten drie miljoen dollar beschikbaar voor slachtoffers of hun nabestaanden van andere toeleveranciers.   

Primark keerde al drie keer eerder een schadevergoeding uit aan slachtoffers van de ingestorte kledingfabriek. De prijsvechter keerde bijvoorbeeld een half jaar salaris uit aan de overlevenden en de families van de slachtoffers. Daarnaast trok de keten 750 duizend euro uit voor onder meer voedselhulp.

Rana Plaza stortte bijna een jaar geleden in. Daarbij kwamen meer dan duizend textielarbeiders om het leven. Naar aanleiding daarvan werd het Accord on Fire and Building Safety opgesteld dat de arbeidsomstandigheden en veiligheid moet in de textielfabrieken moet verbeteren.

Uit de eerste tien inspecties die zijn uitgevoerd in opdracht van de Stichting Bangladesh Veiligheidsakkoord blijkt dat nog weinig verbeterd is. Inspecteurs troffen in de fabrieken grote tekortkomingen, zoals overbelasting van de gebouwen en te dunne steunpilaren.

Eerder:
Primark compenseert slachtoffers Rana Plaza opnieuw
Bengaalse textielfabrieken nauwelijks veiliger

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!