Broekhuis koopt en sluit Polare Enschede

De Enschedese winkel van boekhandelketen Broekhuis neemt de lokale vestiging van Polare over. Dat heeft curator Kees van de Meent van de failliete winkelketen woensdag bevestigd.

De collectie tweedehandsboeken van de Polare-winkel verhuist volgende week naar de vestiging van Broekhuis. Twee medewerkers van Polare maken eveneens de overstap naar Broekhuis. De winkel van het voormalige De Slegte sluit half mei definitief zijn deuren.

Ook de vestiging in Leeuwarden sluit mogelijk zijn deuren. Die winkel werd vorige week nog overgenomen door Van der Velde Boeken. Volgens een woordvoerder zijn de huisvestingskosten echter heel hoog en is het tevens de vraag of er in Leeuwarden ruimte is voor twee grote boekhandels.

Inmiddels heeft de curator voor dertien van de twintig Nederlandse vestigingen van Polare een koper gevonden. Waar de vestiging in Haarlem definitief geen doorstart maakt, zoekt de curator nog wel kopers voor de winkels in Apeldoorn, Arnhem, Breda, Hilversum, Leiden, Utrecht en Zwolle.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!