HEMA Academie in trek bij gemeenten

Meer dan honderd Nederlandse gemeenten nemen inmiddels de online opleidingspakketten van de HEMA Academie af. Aan het einde van het jaar komt dat aantal uit op zo’n tweehonderd, verwacht manager Hans Schuurmans. “Wekelijks komen er zo’n twee gemeenten bij”, zegt hij tegen Binnenlands Bestuur.

Ook de Belastingdienst en zeven waterschappen zijn met de HEMA Academie in zee gegaan. Daarnaast voert Schuurmans verkennende gesprekken met een aantal ministeries en vergevorderde gesprekken met provincies. “Als HEMA hebben we de visie dat we het leven leuker en makkelijker willen maken. En dat geldt ook voor opleidingen”, stelt hij.

HEMA biedt onder meer cursussen en opleidingen aan op het gebied van agressie en geweld, bestuursrecht en politieke sensitiviteit. De opleidingen worden in overleg met de gemeenten gemaakt, zegt hij. Een team van 25 mensen houdt het aanbod actueel.

Het succes van de HEMA Academie verklaart hij onder meer door de toenemende behoefte van mensen om te bepalen wanneer ze wat doen. Maar ook de crisis, Het Nieuwe Werken en de noodzaak om kennis bij te houden spelen volgens Schuurmans een rol. “Gemeenten hebben minder geld en willen dat elke euro goed wordt besteed.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends