Yoghurt Barn zoekt uitbreiding via franchise

Yoghurt Barn wil nog dit jaar twee winkels in Amsterdam openen via franchising. Dat zegt eigenaar en managing director Wouter Staal van de yoghurtketen tegen RetailNews. Yoghurt Barn heeft daarvoor met de hulp van een franchisespecialist een handboek opgesteld.

Yoghurt Barn beschikt momenteel over vestigingen in Utrecht en Amsterdam. Omdat banken niet staan te springen om mee te werken aan een uitbreiding via eigen winkels, heeft hij besloten om te gaan franchisen. “We zijn nu in gesprek met een aantal serieuze kandidaten voor winkels in Amsterdam”, zegt Staal. “Uiteindelijk willen we ook naar andere grote steden in de Randstad groeien.”

De yoghurtketen maakte vorig jaar al bekend met behulp van crowdfunding meer filialen te willen openen. Via die methode werd onder meer een deel van de tweede winkel in Amsterdam gefinancierd. Ook franchisenemers worden verplicht van crowdfunding gebruik te maken. Ze moeten minimaal 25 duizend euro ophalen, laat Staal weten. “Zo leren direct zij hoe het is om campagne te voeren en geld bij elkaar te krijgen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!