YB (Yoghurt Barn) sluit alle vestigingen, verder als merk

YB (Yoghurt Barn) sluit alle vestigingen, verder als merk

De 14 horecazaken van YB, voorheen Yoghurt Barn, gaan definitief op slot. Door financiële problemen is het voor de oud-RetailRookie niet haalbaar in de winkelstraat actief te blijven.

YB heeft na de coronacrisis de weg omhoog niet weten te vinden. “De omzet ging maar niet omhoog, de kosten bleven stijgen en elke maand verloren we geld”, vertelt oprichter Wouter Staal. Gesprekken met andere operators om de formule voort te zetten lopen spaak. De 14 locaties zijn nu los verkocht aan andere partijen. 26 april was de laatste dag, alle YB-vestigingen zijn gesloten.

Door de financiële problemen zag Staal zich eerder al genoodzaakt zijn 12 kantoormedewerkers te ontslaan. Nu ook de vestigingen worden gesloten heeft YB helemaal geen personeel meer. Staal en zijn vrouw zetten nu samen het merk voort in foodservice en convenience retail. Verder gaan we het YB-merk terugzien op onder meer bedrijfslocaties, universiteitscampussen en zorginstellingen. Daar komen in franchise onbemande units waar consumenten zelf hun plantaardige bowl kunnen tappen.

Yoghurt Barn begon in 2011 als horecaketen gericht op yoghurt. De afgelopen jaren maakte het bedrijf een transitie door waarbij de focus op plantaardige voeding werd gelegd. Sinds enkele jaren was YB al als merk bij derden te koop en het plan was altijd al om de horecatak op termijn af te schalen. “Op termijn wilden we naar een compactere organisatie, met een paar echte flagshipstores in grote steden. Die kans hebben we niet gekregen.”

Lees hier het hele verhaal over de problemen bij YB en het nieuwe hoofdstuk dat nu begint.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!