'Eenderde van Bakker Bart-winkels technisch failliet'

Een op de drie winkels van Bakker Bart is volgens franchisenemers van de keten technisch failliet. Dat meldt De Financiële Telegraaf woensdag. Er is volgens de franchisers nog altijd geen oplossing voor hun conflict met moederconcern Bart’s Retail.

De franchisenemers stellen al drie jaar lang uit de problemen te willen komen. Zo wijzen ze naar hoge huurkosten en de verplichte inkoop van te dure goederen bij het hoofdkantoor. De besprekingen hierover verlopen traag, stellen de ondernemers, die ‘uit angst voor represailles’ anoniem willen blijven. “Ze lopen continu tijd te rekken.”

Eén van de ondernemers moet na zeven jaar afscheid nemen van zijn winkel, omdat Bart’s Retail het exploitatiecontract heeft opgezegd. Zijn schuld is inmiddels opgelopen tot meer dan honderdduizend euro, stelt hij. Het hoofdconcern had hem voorgespiegeld dat de jaaromzet van zijn winkel goed zou zijn voor 450 duizend euro, maar in werkelijkheid viel dat bedrag een ton lager uit. “Sterker nog: toen ik de winkel overnam, was hij eigenlijk al niet rendabel.”

De ondernemers stellen verder niet op lagere inkoopprijzen te hoeven rekenen wanneer producten in de aanbieding zijn. “Als er aanbiedingen zijn, moeten wij onder de inkoopprijs verkopen”, stelt één van hen. Ondernemers kunnen volgens hem producten in Duitsland voor de helft van de prijs van het hoofdkantoor inkopen. “Mijn vleeswaren haal ik tegenwoordig bij HEMA, dat is een stuk goedkoper dan via het hoofdkantoor.”

Directeur Bert Bargboer van Bart’s Retail zegt de genoemde zaken niet te herkennen. “Wij zijn begonnen om met alle ondernemers in constructief overleg te gaan”, stelt hij. “Ik ben juist blij waar we staan.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!