Superunie-leden willen convenant met fiscus

Supermarktketens binnen inkooporganisatie Superunie werken met de Belastingdienst aan een convenant tegen belastingfraude. Het proces is ‘in een vergevorderd stadium’, zegt een woordvoerder van Sligro Food Group tegen RTL Z.

Jumbo Groep maakte woensdag de ondertekening van een dergelijk verdrag met de Belastingdienst bekend. Dat moet het naleven van fiscale verplichtingen bevorderen door verbeterde transparantie en controle op de opbrengstverantwoording.

De franchisenemers geven met het convenant de holding toestemming voor periodieke controles van de kastransacties. Wie dat niet doet, blijft vallen onder de huidige controle van de Belastingdienst.

Het verdrag volgt op het fraudeonderzoek van fiscale opsporingsdienst FIOD dat in 2012 startte bij ruim honderd voormalige Super de Boer-supermarkten. Bijna dertig winkeliers pleegden fraude door bijvoorbeeld wekelijks niet-bestaande retouren in te boeken, wat de omzet van de winkel drukte. Daardoor kwam 18,3 miljoen euro aan omzet niet in de boeken terecht en liep de fiscus anderhalf miljoen euro mis.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends