Polare-winkels brengen 2,3 miljoen euro op

De verkoop van een aantal vestigingen van de failliete boekhandelketen Polare heeft 2,3 miljoen euro opgeleverd. Dat laat curator Kees van de Meent weten in zijn eerste faillissementsverslagen. Voor zestien van de 21 Polare-winkels heeft de curator een nieuwe eigenaar gevonden. 

Zo kocht Novamedia de Amsterdamse boekhandel Scheltema voor circa 457 duizend euro. Daarnaast werden onder meer het Rotterdamse Donner en het Utrechtse Broese voor respectievelijk 386 duizend en driehonderdduizend euro verkocht. Volgens Van de Meent zorgt de verkoop van het overgrote deel van de Polare-filialen ervoor dat tenminste 214 van de bijna vijfhonderd werknemers hun baan behouden. 

Uit de faillissementsverslagen blijkt verder dat de verkoopcijfers van de failliete boedel tijdens de faillissementsperiode eveneens zijn uitgekomen op 2,3 miljoen euro. De opbrengsten zijn echter niet hoog genoeg om alle schuldeisers te betalen. Zo vorderen de banken ABN AMRO en ING bij elkaar ruim tien miljoen euro en komt de vordering van boekenleverancier CB naar verwachting uit op circa zes miljoen euro. 

Polare was eigendom van investeringsmaatschappij ProCures en ging eind februari failliet. De curator streeft ernaar over enkele maanden een verslag te publiceren waaruit de precieze oorzaken van het faillissement duidelijk worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!