'Verplicht 'made in'-label mist doel'

Een verplicht ‘made in’-label maakt een product niet per se veiliger. Dat stelt Detailhandel Nederland.

Het Europees Parlement wil het label verplicht stellen voor alle non-food producten om de productveiligheid te verbeteren, terwijl de functie van het label volgens Detailhandel Nederland vooral het in kaart brengen van alle marktspelers is.

“Etikettering van het land van herkomst biedt geen informatie aan consumenten over de veiligheid van het product. Het verplichte 'made in'-label maakt een product niet dusdanig veiliger”, aldus de brancheorganisatie. Volgens de organisatie is het daarom vooral belangrijk dat de juiste spelers hun verantwoordelijkheid nemen.

Zo moeten winkeliers en consumenten erop kunnen vertrouwen dat producten veilig op de Europese markt zijn gebracht en dat deze gerust kunnen worden verhandeld. Om onveilige producten weg te houden van de markt moeten juist de marktspelers die producten op de Europese markt zetten worden geïdentificeerd, in plaats van dat het ‘made in’-label verplicht wordt gesteld.

Momenteel mogen bedrijven zelf nog bepalen of ze een ‘made-in’-label toevoegen aan hun producten. Van tien procent van alle producten in de Europese Unie is niet te herleiden waar het gemaakt is.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!