Belgische Boerenbond blijft kritisch op AH

Albert Heijn ligt nog steeds onder vuur van de Belgische Boerenbond. De supermarktketen is volgens de organisatie  verantwoordelijk voor prijsdruk op groente- en fruit. 

AH zegt in de Volkskrant niet debet te zijn aan de prijsdruk die agrariërs en tuinders ervaren omdat de keten niet koopt op Belgische veilingen, maar werkt met contractteeltregelingen. De Boerenbond stelt echter dat de keten producten van grote Nederlandse contracttelers meeneemt in Belgische supermarkten.

Zij zijn meer competitief dan die op Belgische veilingen, aldus de Boerenbond. “In België is er meer solidariteit tussen de boeren. De coöperatieve veiling onderhandelt een gemiddelde prijs, en iedereen krijgt zijn deel.”

Naar aanleiding van de protesten ging algemeen directeur Corné Mulders van Albert Heijn België vorige maand om de tafel met de Vlaamse premier Kris Peeters. De supermarktketen beloofde daarna een gedragscode te tekenen. Onderdeel van het verdrag is dat AH deelneemt aan het ketenoverleg tussen supermarkten en landbouworganisaties.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!