Sandd neemt belang in De Buren

Postbedrijf Sandd heeft een meerderheidsbelang in afhaalcentrum De Buren verworven. Dat hebben beide ondernemingen woensdag bekendgemaakt.

Het is voor Sandd een belangrijke stap in de ontwikkeling van traditionele postbezorger naar aanbieder van de ‘last mile’, stelt de logistiek dienstverlener. De ondernemingen willen niet concurreren met huidige pakketbezorgers maar zien mogelijkheden voor samenwerking, aldus ceo Haico Meijerink van Sandd. “We hebben nu een oplossing voor de laatste stap in de bezorging bij de klant, waar ook de bestaande pakketdiensten van gebruik kunnen maken.”

Met Sandd als aandeelhouder kunnen veel gezamenlijke ambities worden gerealiseerd, zegt directeur Robin Dragstra van De Buren. “We bouwen samen verder aan een netwerk van afhaalpunten dat door allerlei partijen binnen retail, e-commerce en pakketlogistiek kan worden benut.”

De Buren is opgericht in 2011 en exploiteert inmiddels meer dan vijftig onbemande afhaalpunten voor online bestelingen. De onderneming wil dit jaar een landelijke dekking hebben. “Er is nog zóveel mogelijk met dit systeem”, zei Dragstra eerder in EtailTrends. “Het staat heel dicht bij de wens van de moderne consument."

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends