PostNL sluit niet uit dat belastingbetaler moet meebetalen

PostNL sluit niet uit dat belastingbetaler moet meebetalen

Om de postbezorging in de toekomst stand te laten houden, moet de belastingbetaler in de toekomst mogelijk gaan meebetalen. Dat blijkt uit de inbreng van PostNL in een consultatie over een wijziging in de postwet uit 2009. Die wet moet aangepast worden door de afname van fysieke post, zo meldt De Telegraaf.

Door die veranderende marktomstandigheden willen PostNL en concurrent Sandd samengaan. De Autoriteit Consument en Markt beoordeelt dit plan. De fusie zal echter niet genoeg zijn om het bezorgen van post aan particulieren in stand te houden. Daarom sluit PostNL niet uit dat er een beroep gedaan moet worden op de belastingbetaler. Die optie moet aan de postwet worden toegevoegd, zo stelt het postbedrijf. 

In de afgelopen jaren verdubbelde de prijs van een postzegel naar 0,87 euro, omdat PostNL geld toelegde op de 'universele postdienstverlening'. Dat kwam onder meer door de sterke loonstijging. PostNL kan die kostenstijgingen beperkt compenseren door hogere tarieven. "Digitalisering is een feit. De impact is vele malen groter dan de verhogingen van de postzegelprijs", vertelt een woordvoerder van het bedrijf.

Reacties 11


Onno Ebbendorf 14 jun, 14:24

De zaterdag kan er best af . In België is dit al een feit. Dit verhaal is een voorzet van postnl.


Ronny Giele 14 jun, 10:28

Zijn allemaal corrupt. En wij maar betalen we moesten alles maar plat gooien en eens 4 maanden staken


Ron Kraaij 13 jun, 08:46

Brazilië heeft de baan van corruptie en steekpenningen !
Maar in dit land en in europa is het ook al heel lang aan de hand !


Michel Roossien 13 jun, 03:18

De nederlandse bedrijven moeten zich allemaal schamen. Steeds meer hogere functies en gecreerde functies met een salaris wat belachelijk is. Bijvoorbeeld vroeger had je 1 directeur met een adjunct directeur. Salaris samen rond 1 miljoen. Tegenwoordig heb je diverse ceo's en directeuren en nog andere gecreeerde functies kostenplaatje rond de 100 miljoen! En de kwaliteit van het geleverde aan de klant is waardeloos. 100x meer uitgeven aan topsalarissen van overbodige hoge functies die echt overbodig zijn in deze digitale tijd. i.p.v. de belastingbetaler ervoor op te laten draaien die dikkoppen weer reduceren naar het aantal dat nodig is en afblijven van de belastingbetaler. Zijn nog te beroerd om goed voor het hardwerkend personeel te zorgen. Gaat die dikkoppen maar om 1 ding! En dat is niet POST.NL of werknemers het gaat alleen maar om hun dikke beurs nog dikker te maken tenkoste vanalles. Schandalig en de overheid helpt nog een handje mee


Adrie Eirda 12 jun, 23:43

Heel snel stoppen met zes keer per week post bezorgen. Dat scheelt heel veel geld. Kost ook veel banen, maar toen we auto gingen rijden moesten de smeden ook ander werk zoeken.


Willem Hoekstra 12 jun, 23:39

In 1989 moest zonodig de boel omgegooid worden terwijl ik negen jaar daarvoor voor mijn pensioen had getekend bij het staatsbedrijf. En dan nu moet de belastingbetaler gaan bijspringen. Als ik soms hoor hoe er momenteel gewerkt word bij de post... Dan moet de directie zich schamen om hiermee aan te komen.


Henny van Veen 12 jun, 23:22

Als een bedrijf geprivatiseerd is, dan is daar geen overheid steun meer. Ik krijg heel vaak post van de loterij, bezorgt door POST.nl, volgens mij voor een belachelijk laag tarief. 1 de loterij moet zijn doelgroep beter bepalen, van de kosten die ze daar besparen, kunnen ze een normaal tarief aan POST.NL betalen. probleem opgelost.


Bert HOLTKUILE 12 jun, 22:46

Ja schandalig. Eerst een staatsbedrijf en toen moest alles onder paars verkocht worden. En u kan de belastingbetaler er voor opdraaien en die wordt nu dubbel gepakt.


Hanky Panky 11 jun, 22:01

Misschien moet de overheid dat geld dat ze willen besteden eens gaan investeren in het digitaliseren van hun berichtgeving. De enige papieren post die nog binnenkomt is van overheidsinstanties en de postcode loterij. En de laatste mag rustig de hoofdprijs betalen.


Henk Vis 11 jun, 13:11

Het schijnt dat de paardentram en de fabrikant van perkament ook subsidie nodig hebben..


Seb Seb 11 jun, 12:16

Omgekeerde wereld. PostNL was eerst een overheidsbedrijf. Heeft sinds 2002 goed kunnen boeren met het postbedrijf, dikke winsten opgestreken en nu die marges verdampt zijn moeten de belastingbetalers maar weer bijspringen.

PostNL is een groot voorbeeld van tientallen jaren mismanagement, korte termijn strategie en het pleasen van de aandeelhouders.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!