AH werkt aan nieuw dc

Albert Heijn gaat een gemechaniseerd distributiecentrum voor houdbare producten bouwen. Dat is het eerste gemechaniseerde regionale dc voor deze productcategorie van de supermarktketen.

Het centrum komt op het terrein van het regionale distributiecentrum in Zaandam en is naar verwachting in 2017 klaar. Het dc gaat aan circa driehonderd winkels beleveren.

Vrijwel het complete regionale assortiment houdbaar wordt vanaf ontvangst tot laden gemechaniseerd. De stap leidt tot een beperking van het aantal transporten, omdat producten optimaal gestapeld worden, aldus AH. Daarnaast moet het voor winkelmedewerkers gemakkelijker zijn om de schappen te vullen, omdat producten uit dezelfde productgroepen bij elkaar worden geleverd.

Voor medewerkers in het distributiecentrum betekent het dat machines het zware handmatige werk overnemen. In verband met de gevolgen van mechanisatie voor medewerkers, is met de vakbonden een sociaal kader opgesteld. Voor vaste medewerkers van AH Logistics geldt een baangarantie, laat een woordvoerder weten aan RetailNews. Het aantal uitzendkrachten zal wel afnemen. “Over het exacte percentage kunnen we nu nog geen uitspraken doen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!