Etailer laat klant online overhemd vormgeven

De online overhemdenretailer Original Stitch biedt klanten de mogelijkheid hun overhemden volledig te customizen. In totaal zijn er meer dan één miljard stijlcombinaties mogelijk, aldus de retailer.

“Wij bieden mensen zoveel combinaties, dat zij iedere halve seconde van hun leven een ander overhemd aan kunnen doen zonder dat zij een eerder gedragen overhemd dragen”, vertelt oprichter Jin Takahito Koh.

Original Stitch is gevestigd in San Francisco, de shirts worden 'on-demand’ gemaakt in China. “Klanten gaan naar onze website, kiezen en stellen een shirt samen uit de vele opties die wij hen te bieden hebben. Vervolgens wordt het shirt volledig geautomatiseerd voor hen gemaakt in onze workshop, waarna het shirt verscheept wordt.”

Original Stitch ziet zichzelf als een technologiebedrijf dat toevallig overhemden fabriceert. “Onze geavanceerde website en volledig geautomatiseerde fabricage zijn onze sterke punten”, vertelt Koh. “Wij hebben besloten om deze techniek te gebruiken voor overhemden, omdat dit een business is die altijd een ‘tailor made’ aspect heeft gehad.”

De overhemden zijn alleen online te bestellen en worden wereldwijd verscheept. De gemiddelde bezorgtijd van een overhemd vanaf het moment van bestelling is twee weken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!