Banken kijken naar snellere geldverwerking

De Nederlandse banken werken aan een plan om pin- en iDEAL-betalingen vlotter te verwerken. De resultaten worden naar verwachting in november gepresenteerd.

Detailhandel Nederland luidde onlangs de noodklok omdat retailers jaarlijks miljoenen euro’s mislopen door de trage boekingen. Gedurende het paasweekend lag het betalingsverkeer bijvoorbeeld vier dagen stil. ”En dan heb je het wel over vijfhonderd miljoen euro aan omzet waarover de winkels niet kunnen beschikken doordat banken het geld achterhouden”, aldus voorzitter Jan Meerman.

De banken bekijken de mogelijkheid om betalingen in het weekend te verwerken. Een andere optie is om het geld maandagochtend eerst over te maken aan retailers en daarna af te schrijven. Ze geven echter aan dat een snellere geldverwerking geen sinecure is. Een deel van de betaalketen bevindt zich namelijk in het buitenland.

Detailhandel Nederland vindt het onderzoek een belangrijke stap. "Het is goed om te merken dat de banken de problemen van winkeliers serieus nemen", aldus een woordvoerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!