Winkeliers willen uitverkoop reguleren

Binnen de fashionbranche moet een einde komen aan de constante opruimingen. De kortingsacties zijn volledig doorgeschoten, stelt voorzitter Jan Meerman van branchevereniging INretail in De Telegraaf.

“In meer dan de helft van het jaar is het uitverkoop. Tegenwoordig begint de zomeruitverkoop al in april en zijn de bikini’s dan al voor de gehalveerde prijs te koop”, aldus Meerman. Consumenten verwachten volgens hem daardoor altijd korting.

Twintig fashionretailers verspreid door Nederland stellen gezamenlijk hun uitverkoop uit als protest tegen de situatie. “We moeten terug naar de oude Uitverkoopwet, waarin geregeld is wanneer kleding mag worden afgeprijsd”, zegt initiatiefnemer Edward de Jonge Urbach van kledingwinkel Azzuro uit Amsterdam.

Als de situatie niet verandert, kunnen volgens Meerman veel winkeliers het hoofd niet boven water houden. Hij voorziet voor de kledingboetieks eenzelfde scenario als de slagers en groenteboeren. “Ook daarvan zijn er veel verdwenen. En daar hebben we allemaal aan meegeholpen door naar de supermarkt te gaan.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!