PostNL aast op drieduizend pakketpunten

PostNL wil zijn netwerk van driehonderd pakketpunten uitbouwen tot drieduizend. Dat meldt Het Financieele Dagblad.

De uitbreiding begint volgens een woordvoerder van de logistieke partij zodra de Postwet is gewijzigd. PostNL liet woensdag weten vanaf 2015 onder meer een groot deel van zijn 18.500 brievenbussen te willen verwijderen. Volgens de Postwet wet moeten mensen in woonkernen met meer dan vijfduizend inwoners binnen een straal van vijfhonderd meter echter toegang hebben tot een brievenbus. Een wetwijzigingsvoorstel ligt bij de Raad van State.

De plannen zijn onderdeel van een bezuinigingsplan van PostNL. De logistieke partij heeft last van dalende omzetten en groeiende concurrentie. Zo wil DHL Parcel het aantal servicepunten in ons land eind volgend jaar hebben verdubbeld.

PostNL beschikt over pakketpunten in vestigingen van GAMMA en KARWEI. Consumenten kunnen hun bestelling van diverse webwinkels bij de bouwmarkten laten bezorgen. Daarnaast is het mogelijk bij het PostNL-punt in de winkel pakketten te versturen en retourneren.

De doe-het-zelfwinkels kunnen met de PostNL-punten het grootste afhaal- en retourpunt voor online orders van Nederland worden, stelde manager crosschannel Laurens Miedema van moederconcern Intergamma eerder. “Onze bouwmarkten zitten op de beste locaties, met de beste parkeerplekken en hanteren de ruimste openingstijden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!