Coolcat heeft zijn omzet vorig jaar met anderhalf procent zien stijgen ten opzichte van 2012. Dat blijkt uit het jaarverslag dat door de Kamer van Koophandel is gepubliceerd, meldt Het Financieele Dagblad. De totale omzet van de modeketen kwam uit op 163 miljoen euro.

De nettowinst daalde met 8,8 procent naar 13,4 miljoen euro. Coolcat leed in 2008 voor het laatst verlies. De omzet van de kledingwinkels is sindsdien steeds verder toegenomen.

Coolcat raakte eind vorig jaar in opspraak, toen minister Lilianne Ploumen de modeketen op een zwarte lijst zou hebben geplaatst. Coolcat zou volgens haar geen verantwoordelijkheid nemen voor de arbeidsomstandigheden in Bangladesh. Die ophef heeft de retailer ruim een half miljoen gekost, stelt ceo Roland Kahn tegen Quote.

Coolcat beschikt over 130 winkels in Nederland, België, Frankrijk en Luxemburg. Kahn liet onlangs in FaceRetail weten de formule over de hele wereld uit te willen rollen. Daarnaast wil de keten marktleider worden in Europa. Bekijk het video-interview op onze YouTube-pagina.