Imaginarium onderhandelt over doorstart

De masterfranchisers van speelgoedformule Imaginarium zijn in onderhandeling over een doorstart in Nederland. Dat laat curator Nils Reerink weten aan RetailNews. “Zowel de franchisegever als franchisenemers hebben aangegeven graag door te willen.”

Imaginarium beschikte voor het faillissement over vijf winkels en een shop-in-shop in een vestiging van V&D. De winkels in Arnhem en Amstelveen zijn inmiddels gesloten, omdat na de collectieve ontslagaanvraag onvoldoende personeel beschikbaar was. “De overige winkels houden we open zolang de franchisegever daar toestemming voor geeft”, zegt Reerink.

De gesprekken over een doorstart hebben betrekking op alle verkooppunten, vervolgt hij. Daarbij wordt gezocht naar de voorwaarden voor een rendabele onderneming. “Er moest niet voor niets een faillissement uitgesproken worden.” Een doorstart met vijf vestigingen is daarbij een optie, maar dan bijvoorbeeld met een kleinere bezetting. “De kosten kunnen ook omlaag gebracht worden door de winkelhuur te verlagen”, aldus Reerink.

Masterfranchisernemer Cazijn Langeler gaf na het faillissement in Het Parool al aan met twee of drie winkels een doorstart te willen maken, waarbij hij meer wil inzetten op e-commerce. “Het merk blijft zeker bestaan”, stelt hij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!