Nederlandse markt vergroot verlies Carpetright

Vloerbedekkingketen Carpetright is in zijn afgelopen boekjaar dieper in de rode cijfers gedoken. Het verlies voor belastingen kwam in de twaalf maanden tot en met april uit op 7,2 miljoen pond (negen miljoen euro), ruim twee miljoen pond meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de jaarcijfers die de Britse winkelketen heeft gepubliceerd.

Waar Carpetright in zijn thuisland een operationele winst van 10,7 miljoen pond boekte, kwam het resultaat daarbuiten op een verlies van 3,8 miljoen uit. “De prestaties in de rest van Europa zijn vooral een afspiegeling van de moeizame markt in Nederland”, legt oprichter bestuursvoorzitter Lord Harris uit.

Carpetright beschikt over 614 winkels, zes minder dan een jaar eerder. In Nederland beschikt de winkelketen over 95 winkels, tweederde van alle vestigingen in het buitenland. De omzet van de buitenlandse winkels ging met 5,4 procent onderuit naar 71,9 miljoen pond. De identieke omzet liep met 8,6 procent terug. De totale omzet van Carpetright kwam uit op 447,7 miljoen pond, een daling van 2,2 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Harris maakt verder bekend komende maand plaats te maken voor de nieuwe ceo Wilf Walsh. De oprichter blijft wel aan als niet-uitvoerend bestuurder. Walsh is momenteel voorzitter van Fortuna Entertainment Group en was voorheen werkzaam bij entertainmentketen HMV.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!