Provincie Gelderland wil komst outlet tegenhouden

De provincie Gelderland voelt niets voor een factory outlet met twaalfduizend vierkante meter winkeloppervlak in Zevenaar. De Gelderse gedeputeerde Josan Meijers gaat onderzoeken of ze de komst van het koopjescentrum kan tegenhouden, meldt De Gelderlander.

Een factory outlet is volgens Meijers een bedreiging voor de winkelstand in de regio. De provincie heeft de locatie waar projectontwikkelaar Stable het centrum wil openen niet opgenomen in de Omgevingsvisie, die op 9 juli wordt vastgesteld. De provincie heeft juist de omgeving rond de winkel van IKEA in Duiven aangewezen voor grootschalige detailhandel.

Ook de Stadsregio Arnhem Nijmegen heeft in zijn plannen geen ruimte voor een outletcentrum bij Zevenaar. De gemeente zelf beschikt echter over een bestemmingsplan dat in 2007 is vastgesteld en de komst van een factory outlet wel mogelijk maakt. De provincie Gelderland kan het bestemmingsplan niet wijzigen, stelt Meijers. De gedeputeerde zoekt daarom naar andere manier om deze ‘ongewenste ontwikkeling’ tegen te houden. 

Meijers wil dat alle gemeenten in Gelderland in kaart brengen hoeveel ruimte zij bieden aan grootschalige detailhandel. Zo kondigde Arnhem eerder al de komst van een grote vestiging van Bauhaus aan, terwijl Meijers een winkel van Hornbach in de gemeente Nijmegen nog tegenhield. Op die locatie was namelijk nog geen bestemmingsplan vastgesteld. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!