Outlet Zevenaar op z'n vroegst eind 2023 open

Outlet Zevenaar op z'n vroegst eind 2023 open

Fashion Outlet Zevenaar gaat op z'n vroegst eind 2023 open. Dat blijkt uit antwoorden van de gemeente Zevenaar op vragen van RetailTrends.

Volgens een woordvoerster is nog niet duidelijk wanneer de bouw begint. Wel staat volgens haar vast dat er in elk geval anderhalf jaar zit tussen de start van de bouw en de opening van de outlet. Kees Woltering van ontwikkelaar Stable International sprak in 2019 nog de verwachting uit dat de outlet medio 2021 open zou gaan. "De vertraging zit hem met name in de gevolgen van corona en de ontwikkelingen rondom de A12/A15", zegt de woordvoerster in een korte verklaring.

Bouwbedrijven kampen met problemen in de toeleveringsketen. En de Raad van State heeft nog steeds geen groen licht gegeven voor de doortrekking van de A15 en de verbreding van de A12, essentieel voor de bereikbaarheid van de outlet. De Raad van State zet vraagtekens bij de stikstofberekeningen van het ministerie waaruit zou blijken dat er geen nadelige gevolgen zijn voor Natura 2000-gebieden. Een onafhankelijke deskundige is om advies gevraagd. "Het is zeker de bedoeling om nog dit jaar einduitspraak te doen", zegt een woordvoerder van de Raad van State tegen RetailTrends.

Fashion Outlet Zevenaar, met een oppervlakte van 17.600 vierkante meter, zal 85 tot honderd winkels gaan tellen. Op termijn moet het koopjescentrum drie tot vijf miljoen bezoekers gaan trekken. Het wordt na de outlets in Roermond, Roosendaal, Lelystad en Halfweg de vijfde in Nederland.

Kees Woltering van ontwikkelaar Stable reageerde niet op diverse verzoeken om een toelichting.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!