Franchiser sleept Albert Heijn voor de rechter

Supermarktondernemer Jan Pollemans uit Etten-Leur spant een kort geding aan tegen Albert Heijn om de leeftijdscontrole op alcohol. Hij eist dat de supermarktketen hem in staat stelt het controlesysteem Ageviewers in te voeren, dat de leeftijd van consumenten op afstand via een videoverbinding controleert.

Albert Heijn zou het Pollemans onmogelijk maken om adequate leeftijdscontroles uit te voeren bij de verkoop van alcohol. “We vragen de rechter een bevel te geven aan Albert Heijn om mee te werken aan de invoering van dit systeem”, zegt advocaat Jurjen de Korte in het onderzoeksprogramma Argos.

Eerder dit jaar stelden verschillende franchisers en oud-directielid Arjan Both van Albert Heijn al dat supermarkten niet met een leeftijdscontrolesysteem voor alcoholverkoop werken, uit vrees voor omzetdaling. Albert Heijn liet vorig jaar weten de inzet van Ageviewers uit te stellen omdat de supermarktketen het systeem klantonvriendelijk vindt.

Uit onderzoek van het Trimbos-instituut naar controlesystemen blijkt dat alleen Ageviewers aantoonbaar effectief en fraudebestendig is, en volledig in lijn met de privacyregels. Tweede-Kamerlid Joel Voordewind van de ChristenUnie gaat bij staatssecretaris Van Rijn aandringen op een verplichte inzet van sluitende controlemiddelen zoals Ageviewers door supermarkten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!