Forever 21 bouwt dc in Bergen op Zoom

De Amerikaanse kledingketen Forever 21 gaat in Bergen op Zoom een  distributiecentrum openen. Begin september start de retailer met de nieuwbouw, waarin circa 25 miljoen euro wordt geïnvesteerd.

Volgens de regionale ontwikkelingsmaatschappij Rewin West-Brabant levert de bouw tussen de negentig en 120 extra banen op, bovenop de tachtig werknemers die de retailer momenteel telt in de Brabantse plaats. Het nieuwe verdeelpunt zal bijna drie keer zo groot worden als het huidige centrum, dat een vloeroppervlak van 7800 vierkante meter telt. Medio 2015 moet de nieuwbouw voltooid zijn.

Eerder liet Forever 21 weten zijn winkelbestand wereldwijd in drie jaar tijd te willen verdubbelen. Ook de omzet moet in deze periode met 3,7 miljard dollar stijgen tot 8 miljard dollar in 2017. In deze expansie vormt met name het nieuwe winkelconcept F21 Red, dat een grotere collectie basics voor lagere prijzen dan de gewone winkels heeft, een belangrijk onderdeel.

Momenteel beschikt de Forever 21 wereldwijd al over zo’n duizend winkels, waaronder in Europese steden als Amsterdam, Parijs, Brussel, München en Wenen. Het Nederlandse distributiecentrum moet medio 2015 voltooid zijn. Mogelijk volgt in 2016 een tweede uitbreiding met nog eens 15.000 vierkante meter.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends