Polen naar de rechter om vaste baan bij AH

Een groep van 23 Polen wil via de rechter een vaste aanstelling afdwingen bij een distributiecentrum van Albert Heijn. Ze werken via uitzendbureaus al meer dan drie jaar voor de supermarktketen en hebben soms al meer dan tien losse contracten gehad. Dat schrijft De Volkskrant donderdag.

De uitzendkrachten moeten tussentijds bij een ander bedrijf aan de slag om te voorkomen dat ze recht hebben op een vaste baan, stelt hun advocaat Jan Jaap Faber. “Voor dit grootschalige misbruik is de wet echt niet bedoeld.”

De uitzendkrachten gingen vorig jaar al in staking, omdat ze zich opgejaagd voelden en naar eigen zeggen van de ene op de andere dag op straat konden komen te staan. Albert Heijn beloofde destijds aan FNV Bondgenoten tweehonderd uitzendkrachten een jaarcontract aan te bieden.

Sommige werknemers komen volgens de supermarktketen daar niet voor in aanmerking, omdat er door mechanisatie minder werk is in distributiecentra. Daarnaast stelt een woordvoerder dat Albert Heijn zich zowel aan de wet als aan ‘de veel strengere cao’ houdt. De uitzendkrachten krijgen daarnaast Nederlandse taalles van de retailer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!