Op=Op Voordeelshop naar 135 winkels in 2015

Op=Op Voordeelshop wil volgend jaar veertig nieuwe winkels openen. Daarnaast opent de discountformule nog dit jaar vijftien nieuwe filialen. Dat laat een woordvoerder van Op=Op Voordeelshop weten aan RetailNews.

De retailer heeft zijn hoofdkantoor en distributiecentrum onlangs verhuisd van Nieuw-Buinen naar het voormalig dc van Coop in Peize. Daarbij is de kantoorruimte vergroot van 250 naar 1400 vierkante meter en het magazijn van acht- naar bijna achttienduizend vierkante meter. Waar Op=Op Voordeelshop eerder over vier docks voor het laden en lossen van goederen beschikte, zijn dat er nu 31.

Van daaruit is het volgende doel om het aantal winkels fors uit te breiden, zegt de woordvoerder. Eind 2015 wil de discounter over 135 filialen beschikken, tegenover tachtig nu. Eerder maakte Op=Op Voordeelshop al bekend op termijn door heel Nederland over driehonderd vestigingen te willen beschikken. “Iedereen moet douchen, en iedereen blijft de was doen”, zei mede-eigenaar Vincent Alkema in RetailTrends. “Bij ons kunnen ze de producten daarvoor kopen tegen de laagste prijs.”

De uitbreiding zal voornamelijk in eigen beheer plaatsvinden, liet hij in het decembernummer weten. De discounter werkt met een select aantal franchisers en wil het daarbij houden. In april werd bekend dat zes (voormalige) franchisenemers de directie van de drogisterijketen voor de rechter slepen, omdat het te hoge prijzen zou berekenen voor artikelen die zij bij aangewezen leveranciers moeten inkopen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends