Macintosh zakt dieper in het rood

Macintosh Retail Group heeft in het eerste halfjaar 31,2 miljoen euro verlies gedraaid, tegenover 13,2 miljoen een jaar eerder. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die het moederconcern achter onder meer Scapino, Kwantum en Dolcis woensdag heeft gepubliceerd.

Het verlies loopt op door 14,3 miljoen euro aan bijzondere posten, voornamelijk door het grote aantal aangekondigde winkelsluitingen. Zo worden activa en voorraden van te sluiten en af te stoten winkels voor vele miljoenen afgewaardeerd. Daarnaast besteedde het concern een half miljoen euro aan advieskosten voor zijn strategieonderzoek, dat onder meer leidde tot het besluit om Kwantum en Scapino België te verkopen.

De operationale EBIT van het retailconcern lag met min 13,2 miljoen euro op hetzelfde niveau als vorig jaar. Onderliggend is die volgens Macintosh echter beduidend beter, omdat het concern in 2013 een eenmalige meevaller van 3,9 miljoen euro kon meerekenen.

Macintosh maakte eerder deze maand al bekend meer omzet te hebben geboekt in de eerste zes maanden van dit jaar. Na een plus van 9,4 procent in het tweede kwartaal, komt de omzetgroei over het eerste halfjaar op 6,8 procent uit. Met zijn schoenenwinkels behaalde het concern zelfs een historisch hoog marktaandeel van 12,9 procent in Nederland, stelt scheidend ceo Frank De Moor.

Macintosh haalde onlangs 19,5 miljoen euro op via een aandelenemissie. De retailer gaf daarvoor ruim 2,4 miljoen nieuwe gewone aandelen uit tegen een prijs van acht euro, die door meerdere grootaandeelhouders was gegarandeerd. Het bedrag wordt gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!