Het assortiment van retailers in winkelcentrum Stadshart Amstelveen is vanaf deze week ook te raadplegen via Voradius.nl. Eigenaar Unibail-Rodamco is daarvoor als eerste vastgoedbelegger een samenwerking aangegaan met de lokale zoekmachine.

Consumenten kunnen via Voradius.nl opzoeken in welke winkel ze de gewenste producten kunnen vinden. Daarnaast krijgen ze van de winkels Dixons, Douglas, Halfords, Kijkshop en MyCom inzicht in de actuele voorraad. Het product kan online worden gereserveerd en vervolgens worden bekeken en gekocht in het winkelcentrum van Amstelveen.

Met de samenwerking speelt het winkelcentrum in op de zoektocht van fysieke retailers naar de versterkende kracht van de combinatie online en offline, stelt shopping center manager Ben Verheijen. “Het nog beter online vindbaar maken van onze winkels en hun productaanbod is een goede service, zowel voor onze retailers als de consument.”

De samenwerking laat zien dat ook vastgoedpartijen steeds meer energie steken om ‘hun’ winkels succesvoller te laten zijn in deze tijd, zegt oprichter Martijn Jansen van Voradius tegen RetailNews. Zijn platform doorzoekt inmiddels in totaal ruim 350 duizend producten bij ongeveer 22 duizend fysieke winkels in Nederland.