Carpetright schrijft zwarte cijfers

De Nederlandse en Belgische winkels van Carpetright boekten afgelopen kwartaal weer winst. Dat maakte de Britse vloer- en tapijtverkoper dinsdag bekend.

De omzet van de Europese divisie die naast Nederland en België uit Ierland bestaat, daalde met 3,6 procent minder hard dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen zag het concern zijn omzet met 10,6 procent krimpen.

De resultaten zijn volgens de vloerbedekkingketen te danken aan verbeterde winstmarges. Carpetright beschikt in Nederland over 94 winkels. In België en Ierland exploiteert de retailer respectievelijk 25 en 22 vestigingen. In thuisland Groot-Brittannië boekte het concern een omzetstijging van 6,1 procent. Een jaar geleden daalde de omzet daar nog met 1,9 procent.

Carpetright dook vorig boekjaar dieper in de rode cijfers. De vloerbedekkingketen weet dat vooral aan de tegenvallende resultaten in Nederland. Waar het concern in Groot-Brittannië een operationele winst van 10,7 miljoen pond realiseerde, kwam het resultaat daarbuiten op een verlies van 3,8 miljoen pond. “De prestaties in de rest van Europa zijn vooral een afspiegeling van de moeizame markt in Nederland”, stelde oprichter en voorzitter Lord Harris destijds.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!