Koops Furness in zwaar weer

Autodealer Koops Furness heeft uitstel van betaling aangevraagd en is daarmee de tweede grote speler binnen de autobranche die dit jaar in problemen verkeert. Eerder belandde Pouw Automotive Groep in financieel zwaar weer. Het bedrijf werd in maart failleit verklaard.  Pouw was naar verkoopaantallen de vierde autodealer van Nederland. 

Koops Furness telt circa duizend werknemers en beschikt over zo'n 75 vestigingen in de Randstad, het midden en het oosten van het land. De Van Mossel Groep uit Waalwijk zegt interesse te hebben in het autobedrijf. “Als het lukt zou het mooi zijn, anders gaan we op zoek naar andere kansen in de markt”, aldus algemeen directeur Eric Berkhof van Van Mossel.

Het bedrijf had eerder al interesse in Koops Furness, maar zag toen te veel bezwaren. Nu is dat volgens Berkhof anders. “Bij een surseance of een faillissement komen de verplichtingen die het bedrijf in het verleden is aangegaan te vervallen. Het wordt dan makkelijker om er weer een gezond bedrijf van te maken.” Van Mossel nam eerder dit jaar al zeven van de tien failliete dealerbedrijven van Pouw Automotive Groep over. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!