'Apple maakt wallet van iPhone'

Creditcardreuzen Visa, Mastercard en American Express werken allemaal mee aan het betaalsysteem van de iPhone 6. Dit schrijft de Amerikaanse nieuwssite Bloomberg.

Volgens geruchten krijgt de iPhone 6 beschikking over NFC-technologie. Hiermee kan het toestel tegen betaalapparaten worden gehouden om betalingen te verrichten. De samenwerking met de genoemde creditcardbedrijven brengt de mogelijkheid met zich mee om de iPhone als betaalkaart te gebruiken. Betalingen worden geverifieerd door de vingerafdruk van de gebruiker te scannen via de thuisknop van het toestel.

De stap naar de creditcardmaatschappijen is voor Apple logisch, omdat zij over creditcardgegevens van honderden miljoenen mensen beschikken. Deze gegevens zijn gekoppeld aan de Apple-accounts voor betalingen in iTunes en de App Store. Als iPhone-gebruikers hun telefoon gebruiken als portemonnee, ontstaan daarmee voor Apple mogelijkheden op de advertentiemarkt, zegt analist Richard Crone van Crone Consulting tegen Bloomberg. Retailers kunnen dan bijvoorbeeld advertenties sturen naar consumenten die zich in hun winkels bevinden.

De nieuwe iPhone 6 wordt op 9 september onthuld. Dan wordt ook de iWatch verwacht, de smartwatch van Apple. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!