De draagbare kassa iZettle is binnenkort beschikbaar op de Nederlandse markt. De Zweedse ontwikkelaar riep belangstellenden onlangs op om zich te melden als tester, waarmee iZettle lokale processen wil testen. Wanneer de pilot is afgerond wordt de dienst beschikbaar voor alle Nederlandse retailers, meldt Emerce.

IZettle maakt net als onder meer Payleven, SumUp, PayPal en Square gebruik van een kastje dat pinpassen en creditcards leest. Het kastje communiceert draadloos met apparaten die gebruikmaken van het iOS-besturingssysteem. Door de goedkope positionering zijn de mobiele kassa’s populair bij ambulante ondernemers in de offline wereld.

De Zweedse betaaldienst is relatief laat beschikbaar in Nederland. Verschillende concurrenten zijn hier al enkele kwartalen actief. Deze ondernemingen staan echter nog in de beginfase en richten zich momenteel vooral op het vergroten van de bekendheid van hun dienst.

De ontwikkelaar van de iZettle haalde sinds de oprichting in 2010 voor honderd miljoen euro aan durfkapitaal uit de markt. Onder meer American Express, Banco Santander en MasterCard behoren tot de investeerders in iZettle. Of zij de mobiele kassa opnemen in hun lokale distributienetwerk in Nederland is niet bekend.