FuturumShop opent eerste fysieke winkel

De Nederlandse etailer FuturumShop opent komend voorjaar zijn eerste eigen winkel in Apeldoorn. Dat laat oprichter Harmen van de Meulen van de webwinkel voor fietssport- en hardloopartikelen weten in het komende nummer van EtailTrends.

FuturumShop wilde zijn eerste winkel oorspronkelijk in Amersfoort openen, zegt Van de Meulen. Daar had hij een pand op het oog die goed zichtbaar was vanaf de snelweg. Tevens ligt Amersfoort halverwege thuisbasis Apeldoorn en Amsterdam, waar veel klanten vandaan komen. Nadat die plek hem ontgaan was, koos hij alsnog voor Apeldoorn. “Daar zijn we nog steeds goed te bereiken vanuit de Randstad en het is vlakbij ons kantoor en warehouse.”

Voor de invulling van de fysieke winkelplannen heeft Van der Meulen overlegd met andere online ondernemers. Hij weet namelijk niet wat de klant van een winkel verwacht. Zo kan FuturumShop kiezen voor veel beleving of juist een functionele ruimte. Ook andere ondernemers worstelen volgens hem met zulke vragen. “We zijn met z’n allen op ontdekkingstocht: hoe combineer je een webshop met fysieke winkels?”

FuturumShop maakte eerder dit jaar al bekend met een eigen fietskledinglijn te komen. Om het nieuwe merk onder de aandacht te brengen wil Van der Meulen een tijdelijke winkel openen in Amsterdam. “De gesprekken voor de locatie lopen op dit moment”, zegt hij tegen Twinkle.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!