Carpetright verwacht weer zwarte cijfers

Carpetright heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer omzet behaald dan vorig jaar. De vloerbedekkingketen boekte in de periode tot 11 oktober 3,6 procent meer omzet, waar vorig jaar nog een daling van 3,7 procent genoteerd stond.

De omzetgroei is te danken aan de Britse markt, waar de groei uitkwam op 5,7 procent. De identieke omzet nam met zeven procent toe. De omzet van de Europese divisie, die naast Nederland uit België en Ierland bestaat, daalde met 7,9 procent. In lokale valuta kwam de daling uit op 0,8 procent en viel de vergelijkbare omzet een half procent lager uit.

Die omzetdaling ligt ver onder de percentages die Carpetright de laatste dertig maanden vooral in Nederland heeft gezien, zegt topman Wilf Walsh. “We verwachten dat dit, samen met verbeterde winstmarges en een daling van operationele kosten, in het eerste halfjaar resulteert in winst in Nederland en België.” In dezelfde periode vorig jaar schreef de Britse winkelketen volgens hem nog rode cijfers in deze twee landen.

Carpetright beschikt in ons land over 94 winkels, tegenover 452 in het thuisland. In België en Ierland staan respectievelijk 25 en 22 vestigingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!