Converse sleept H&M en Walmart voor de rechter

Converse beschuldigt 31 retailers en fabrikanten van het namaken van zijn All-Star-sneakers. Zo moeten onder meer H&M en Walmart zich voor de rechter verantwoorden, meldt persbureau Bloomberg. Ook Kmart, Ralph Lauren, Fila en Sketchers zijn aangeklaagd.

De schoenen van deze retailers zouden teveel lijken op de All-Stars van de Nike-dochter, die al in 1917 op de markt gebracht is. Tot 2008 had Converse geen last van imitaties, maar sindsdien zijn hier volgens het bedrijf 180 brieven over verstuurd. Converse wil het kopieergedrag nu een halt toeroepen en financieel gecompenseerd worden voor merkinbreuk en oneerlijke concurrentie.

Doordat andere partijen de schoenen, ook wel bekend als Chuck Taylors, kopiëren wordt de consument verward en de beroemde merknaam uitgehold, aldus Converse.

Converse is sinds 2003 in handen van Nike, dat het merk destijds overnam voor meer dan driehonderd miljoen dollar. Het afgelopen boekjaar was Converse goed voor 1,7 miljard dollar omzet, zestien procent meer dan een jaar eerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!