Amazon zet tachtigduizend seizoenswerkers in

Amazon gaat voor de feestdagen tachtigduizend seizoenkrachten inhuren voor zijn Amerikaanse distributiecentra. Dat zijn er zo'n tienduizend meer dan in december vorig jaar. De etailgigant heeft het afgelopen jaar tien nieuwe distributiecentra geopend, die in de drukke tijd om extra bemanning vragen.

Amazon liep rond de feestdagen vorig jaar een deel van zijn omzet mis, omdat de enorme hoeveelheid orders niet kon worden verwerkt door postbezorgers zoals UPS. Met extra distributiecentra, waar artikelen worden gesorteerd en gedistribueerd naar postbedrijven, hoopt Amazon dit jaar meer controle te houden over het logistieke proces.

De extra sorteercentra geven de etailer daarnaast de mogelijkheid ook op zondag orders bij de klant af te leveren. Daarnaast duurt het bezorgen van producten steeds iets minder lang.

De Amerikaanse retailbranche verwacht dat zijn verkoopcijfers in november en december met 4,1 procent zullen stijgen naar 616,9 miljard dollar. Vorig jaar steeg de verkoop rondom de feestdagen nog met 3,1 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!