'Investeer in personeel voor herstel'

Om te zorgen dat de detailhandel blijft bijdragen aan de economische vooruitgang in Europa moet worden geïnvesteerd in onder meer de vaardigheden van werknemers. Dat stelde director-general Christian Verschueren van brancheorganisatie EuroCommerce tijdens het Tripartite Social Summit dat donderdag plaatsvond.

Eén op de zeven Europeanen is werkzaam binnen retail en wholsesale, zegt Verschueren. Tussen 2000 en 2010 heeft de branche voor de komst van twee miljoen banen gezorgd. “Er ontstaan nieuwe businessmodellen en werknemers moeten over andere vaardigheden beschikken om te zorgen dat een onderneming in de race blijft.” In Italië verzorgt branchevereniging Confcommercio bijvoorbeeld lokale detailhandelstrainingen voor jongeren. “Op die manier kunnen zij aan de slag in een moeilijke arbeidsmarkt.”

Naast investeringen in werknemers, moet door beleidsmakers geld worden gestoken in digitale infrastructuren. Verschueren pleit voor de komst van een online platform waar retailers op eenvoudige wijze informatie en voorbeelden over het voldoen aan wettelijke eisen kunnen vinden. “Dit zou traditionele retailers kunnen helpen om zich over de landsgrenzen te vestigen of om zichzelf opnieuw uit te vinden in dit digitale tijdperk.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!