Vraag doet Amsterdamse winkelhuren stijgen

De huurprijs per vierkante meter van Amsterdamse winkelpanden op A1-locaties is in de afgelopen twaalf maanden met 4,8 procent gestegen. Retailers betalen daar nu gemiddeld 217 euro per vierkante meter per maand. Dat concludeert Colliers International in het EMEA Retail Snapshot Q3 2014 dat eerder deze week verscheen.

In Rotterdam, Utrecht en Den Haag veranderde de gemiddelde huurprijs voor panden op A1-locaties niet. De prijzen liggen daar op respectievelijk 167, 150 en 120,8 euro per vierkante meter per maand. Retailers die een pand in Eindhoven of Maastricht huren zijn maandelijks 150 euro per vierkante meter kwijt.

De prijsstijging in Amsterdam wordt vooral veroorzaakt door de groeiende vraag van internationale retailers en de schaarste van beschikbare panden, zegt directeur retail Etienne van Unen van Colliers International NL. “Zodra een pand grote vloeroppervlakte beschikbaar komt, wordt de ruimte gelijk ingevuld, zoals H&M doet met een pand van Maison de Bonneterie.” Internationale ketens kunnen volgens hem niet zonder een flagshipstore in de hoofdstad. “En vaak wordt daar financiering voor vrijgemaakt.” 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!