​Huurprijsdeskundigen gaan winkelpanden herwaarderen

​Huurprijsdeskundigen gaan winkelpanden herwaarderen

Een coöperatie van deskundigen gaat huurprijsadviezen geven, waarbij rekening wordt gehouden met het perspectief van zowel huurders als verhuurders. Het platform werkt onder de naam De Huurprijsdeskundigen en is in het leven geroepen om kantonrechters en marktpartijen te ondersteunen.

De Huurprijsdeskundigen is een initiatief van Bart Mols van vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff en Menno Postma van bemiddelaar Vastgoed InterVisie. Zij hebben een groep deskundigen samengesteld die zich zullen bezighouden met het herwaarderen van verschillende typen bedrijfsruimten.

Om te komen tot een redelijk oordeel zullen zij naar eigen zeggen gebruikmaken van ‘duidelijke richtlijnen en uniforme waarderingsmethodieken’. Zo werken er altijd twee deskundigen aan een zaak, die het perspectief van beide partijen vertegenwoordigen. Daarnaast wordt er een adviesraad benoemd, die toeziet op de uitvoering en eventuele klachten behandelt.

De deskundigen zeggen een bijdrage te willen leveren aan de verdere professionalisering van huurprijsaanpassingen. De benoeming van een onafhankelijke deskundige door rechters of marktpartijen is volgens hen nu vaak een moeizaam proces. Bovendien zijn er punten uit de Retailagenda, die niet met de huidige wetgeving geregeld zijn maar waar wel een vakkundig oordeel voor nodig is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!