Amazon test bezorging per taxi

Amazon is in San Francisco en Los Angeles gestart met een pilot waarbij pakketten per taxi worden bezorgd. De Amerikaanse etailer maakt daarvoor gebruik van de taxi-app Flywheel, een concurrent van onder meer Uber. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Voor de eerste tests riep Amazon via de app taxi´s op, die de pakketten vervolgens binnen het uur bij de koper bezorgde. Daarvoor werden de auto´s volgeladen met zo´n tien pakketten die allemaal voor dezelfde postcode bestemd waren. De bezorging van elk pakketje zou Amazon zo´n vijf dollar (vier euro) hebben gekost.

De bezorging vond veelal in de ochtend plaats, wanneer taxiritten goedkoper zijn. Daarnaast zou de nieuwe bezorgmethode zo minder snel opgemerkt worden door klanten en concurrenten, aldus de ingewijden.

De proef is een volgende poging van Amazon om zijn verzendkosten in toom te houden. Die zijn sinds 2009 namelijk gegroeid van 7,2 procent naar 8,9 procent van de totale omzet. Eerder startte de etailer al een test met een eigen bezorgdienst en bezorging per drone. Amazon wil ook minder afhankelijk worden van dienstverleners als United Parcel Service, FedEx en U.S. Postal Service, die vorig jaar rond de feestdagen voor veel vertraging zorgden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!