Boekhandel Scheltema terug naar het Rokin

Scheltema verhuist na dertig jaar aan het Koningsplein terug naar de plek waar de Amsterdamse boekhandel ooit begon. In de eerste helft van 2015 verhuist Scheltema naar het Rokin, waar het onderdeel wordt van het project ‘Rode Loper’, de nieuwe entree van de stad.

Scheltema werd na het faillissement van Polare overgenomen door Novamedia, dat tevens eigenaar is van boekenclub ECI. De naar eigen zeggen grootste boekhandel van Nederland zit sindsdien in de lift, zegt directeur Harold Zwaal. Het huidige huurcontract liep echter af, waardoor de boekhandel op zoek moest naar een ander groot pand in Amsterdam.

Aan het Koningsplein beschikt Scheltema over ruim drieduizend vierkante meter winkelvloeroppervlak. In het nieuwe pand vlak naast het toekomstige Marks & Spencer is volgens Zwaal genoeg ruimte voor het grote aanbod van de boekhandel. “Naast de grootste sortering boeken in Amsterdam willen we een plek creëren waar je je terug kunt trekken om te werken, een boek te lezen of iets te eten of te drinken.”

Scheltema werd in 1853 opgericht op de hoek van de Beurssteeg en de Kromelleboogsteeg, wat later Rokin is gaan heten. Op de begane grond van het Rokin 9-15 is momenteel al Betsy Palmer gevestigd. Scheltema vestigt zich na de huidige renovatie naast de Amsterdamse schoenenwinkel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!