Eerste verpakkingsvrije winkel komt in Utrecht

Bag&Buy is in Utrecht gestart met een zoektocht naar een geschikt pand voor zijn eerste verpakkingsvrije winkel. Een peiling onder zijn investeerders wees uit dat zij het eerste filiaal het liefst in Utrecht zien, laat initiatiefnemer Wim van Dijk weten in het Algemeen Dagblad.

Bag&Buy haalde onlangs de benodigde 75 duizend euro op via crowdfunding. In de winkel komen droge producten als noten, specerijen, rijst en pasta, maar ook vers uit de streek, olie, azijn en wijn. Consumenten bepalen zelf hoeveel ze aanschaffen door de producten in hun eigen fles of pot of een biologisch afbreekbaar zakje te doen.

De eerste Bag&Buy moet komende zomer geopend worden, laat Van Dijk weten. “Als ik een pand heb gevonden en mijn handtekening heb gezet, duurt het geen halfjaar meer voor de winkel opengaat.” Wanneer de winkel goed draait wil hij het concept naar andere steden uitrollen.

Eerder dit jaar gingen in Berlijn en Antwerpen soortgelijke winkels open na succesvolle crowdfundingcampagnes. Die winkels zijn niet helemaal verpakkingsvrij, laat Savana Istas van de Antwerpse winkel Robuust weten. “Er zijn mensen die zelf geen pot of tas meenemen.”

De winkel in Antwerpen is vijftig vierkante meter. De winkel van Bag&Buy moet ongeveer drie keer zo groot worden, zegt Van Dijk tegenover NRC Handelsblad. “Maar het is niet haalbaar om alle gangbare prodcuten te verkopen. Niet alles is houdbaar of wordt zonder verpakkingen door groothandels aangeboden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!