Hutspot moet horeca-afdeling sluiten

De gemeente Amsterdam heeft Hutspot gedwongen afscheid te nemen van de horecagelegenheid in zijn winkel op de Rozengracht. De retailer is nog met de gemeente in gesprek over de horeca in de vestiging in de Van Woustraat, meldt Het Parool.

De horeca-afdeling op de Rozengracht is sinds september verdwenen, met als gevolg dat vijf medewerkers hun baan verloren. Horeca is als ontmoetingsplaats namelijk een belangrijk onderdeel van de conceptstore van Hutspot, aldus medeoprichter Pieter Jongens. Het voorbestaan van Hutspot hangt er volgens hem echter niet van af.

Een gewone winkel mag twintig procent van zijn oppervlakte voor horeca bestemmen, tot een maximum van twintig vierkante meter. Dat komt volgens Jongens neer op twee tafeltjes in een winkel van negenhonderd vierkante meter. “Dat kost ons alleen maar geld”, stelt hij.

Hutspot wil graag de discussie over de regels van de gemeente openen. Zo zouden dit soort situaties van geval tot geval bekeken kunnen worden, aldus Jongens. D66 en VVD hebben in stadsdeel Zuid al een voorstel ingediend om soepeler met de regels voor ondernemers om te gaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!