Amazon schept zesduizend Europese banen

Amazon heeft vorig jaar zesduizend nieuwe fulltime banen in Europa gecreëerd om aan de groeiende vraag van consumenten te kunnen voldoen. De nieuwe werknemers zijn aan de slag gegaan op onder meer het gebied van klantenservice en logistiek.

“We zitten in een fase van investering en willen in 2015 nog meer vacante posities vullen”, zegt vicepresident EU retail Xavier Garambois tegen Reuters. De vraag van shoppers was volgens hem nog nooit zo groot als vorig jaar. De e-commercegigant heeft 32 duizend vaste medewerkers binnen de Europese Unie in dienst. Twaalfhonderd van de nieuwe banen zijn ontstaan in Duitsland, na Amerika de grootste markt voor Amazon. In zijn thuisland telt de etailer tienduizend distributiemedewerkers en meer dan tienduizend seizoenswerkers.

In Duitsland kampt de etailer regelmatig met stakingen omdat het personeel een beter salaris eist. Zo legden werknemers uit vijf distributiecentra in december het werk neer omdat ze betaald krijgen als logistiek medewerker. Ze willen een salaris conform de cao die geldt voor retailers en postorderbedrijven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!