EBay kondigt reorganisatie aan

EBay schrapt circa 2400 banen, ongeveer zeven procent van het totale personeelsbestand. Dat heeft de Amerikaanse eigenaar van Marktplaats bekendgemaakt. De reorganisatie treft alle onderdelen van het concern. In hoeverre de Nederlandse tak met ontslagen te maken krijgt, is niet bekend.

De maatregel is volgens ceo John Donahoe noodzakelijk om ‘de complexiteit te verminderen en scherpere kostenstructuren op zetten’. Daarnaast worden de mogelijkheden bekeken van een beursgang of afsplitsing van eBay Enterprise. Met deze bedrijfstak kunnen fysieke retailers een webwinkel opzetten. 

EBay rondt naar verwachting dit jaar de afsplitsing van betaaldienst PayPal af. Aandeelhouder Carl Icahn was één van de drijvende krachten achter die afscheiding. De veilingsite is met Icahn overeengekomen dat hij een eigen vertegenwoordiger in het bestuur krijgt. Als de afsplitsing is afgerond, wordt bepaald bij welk bedrijf de vertegenwoordiger vervolgens bestuurder wordt, eBay of PayPal.

Het e-commerceplatform zag zijn omzet vorig kwartaal stijgen naar 4,9 miljard dollar (4,3 miljard euro). De nettowinst groeide met tien procent naar 936 miljoen dollar. De veilingsite voorspelde een omzet van 4,35 tot 4,45 miljard dollar in het lopende kwartaal. Analisten hadden hogere resultaten verwacht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!